Mina (s)katterMJAU!
Ronny är den som nu finns kvar hos Arne och mej när Bruno har dött. Ronny är lika gosig och kelig som han alltid varit.


Foto: ©Arne S Jacobsson.

Och Ronny tycker fortfarande att tonfisk är den allra godaste maten. Han har namnsdag 16 maj.

MJAU!
Detta är Chaplin, kallad Charlie, Tjallechaplin, Tjallen eller Chippchappen. Han fick sitt namn för att hans tvåfärgade kattungenos påminde om Chaplins mustasch. Han var en söt, svartvit, blyg, högbent, kastrerad hankatt som kom från Sollentuna. Han fyllde femton år i maj/juni och dog 11 oktober 2013.

Hans mamma flyttade med sina 10 ungar till en snäll familjs altan mitt i sommaren och fick bo kvar där tills hösten kom. Då var mamman med ungar igen och stötte bort Chaplin och hans syster Lillan. På så vis fick han sitt nya hem hos Kubungen.
Under sin första Solvikssommar kollade han upp Solvik riktigt ordentligt. 10 veckor blev det!
Läs mer om Charlies långa sommarlov i nr 4/99 av MJAU Tidning för kattvänner eller på sid 6!


MJAU!
Det här är Kubungen ömsom kallad Ungen eller Kubbe. Hon var en tabbyfärgad huskatta med lite ljusrött bakom öronen och på den prickiga magen. Hon skulle ha fyllt femton år den 3:e maj 2012 och är född i Grävelsta, Vallentuna, norr om Stockholm. Hennes namn Kubongen betyder strandsnäcka på bohuslänska och på latin heter hon Litorina Litorea. Hon bodde om vintern i lägenhet i Stockholm och på somrarna i Solvik, Bohuslän.

Hon bodde första året ihop med svarta Jojo som var en gammal kattdam på 16 och som inte blev så särskilt glad för en inkräkterska. Efter ett halvår var dock Kubungen tagen till nåder och Jojo lärde henne innan hon dog bland annat var de bästa musjaktmarkerna var.